Turistička mesta u Grčkoj za zaljubljene

1.Santorini- Pripada Kikladskoj grupi ostrva.Fira je glavno mesto ostrva i nalazi se na vrhu ostrva.Plaže imaju pesak crne boje, a pogodnih plaža za kupanje ima samo na istočnoj strani ostrva, a to su Kamari i Perisa, Akrotiri se nalazi na južnoj strani ostrva i ima pesak crvene boje.


2.Hanja- nalazi se na Kritu, i tu se nalaze mnogobrojne plaže, ukoliko odete u Hanju, ne propustite da posetite ostrvo Gavdos, koje se nalazi u blizini Paleohore, koja je na 77 km od Hanje.Ostrvo Gavdos je ostrvo sa 142 stanovnika.


 3.Krf- je ostrvo Jonskog arhipelaga.Zapljuskuju ga vode i Jonskog i Jadranskog mora.Obale su razudjene i bogate uvala i rtovima sa peskovitim plažama.Ukoliko se nadjete na Krfu, ne propustite posetu Ostrvu Vido, koje je poznato iz I svetskog rata.


4.Parga- je gradić na Jonskom moru.Ulice u ovom gradiću su tippične mediteranske, uske i brdovite.Trg se zapravo nalazi doku, gde pristaju brodići.U centru trga je veliko metalno sidro, gde se većina turista fotografiše.



5.Rodos- ostrvo Rodos je plod ljubavi koja se desila izmedju nimfe Rode i Boga Sunca Heliosa.Rodos je ostrvo sa insolacijom od preko 3000 časova, to je najvažnije ostrvo Dodekaneza u Egejskom moru.U Rodosu vas očekuje puno šopinga, muzej na otvorenom, bajkovite plaže....


-sve fotografije su preuzete

5 коментара:

  1. Preeelijepaa mjesta. Super post.

    PajaMala.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Svakog leta još od 2007. posećujem Grčku i to uvek različita mesta, ali nisam posetila ni jedno od ovih sa liste. Međutim, moj brat jeste Pargu i Krf i kaže da je fenomenalno, osim što je Parga malo brdovita i nezgodna za šetnje. Što se tiče mesta koje sam ja osetila, favorit "za zaljubljene" bio bi Lefkada. Ostrvo u Jonskom moru sa nerealno lepom bojom mora, fantastičnim zalaskom sunca u gradiću Lefkas, puno suvnirnica, radnji, raverni po tom gradiću, itd. Za malo mirniji odmor je moja preporuka ostrvce Ammouliani, između Sitonije i Atosa. Nije mnogo popularno, Srba gotovo da nema (mi smo bili jedini 2017.), ali ima neverovatnu peščanu plažu Alikes, na kojoj nema talasa, dugo je plitka voda, kristalno bistra itd. i jedini gradić na ostrvu koje nosi isto ime kao i ono i koje ima taj neki vajb, koji ja jednostavno ne mogu da opišem. Nažalost, na netu skoro pa i da nema slika, a pogotovo ne slika najlepših delova ostrva.

    Odličan post. ❤️

    Novi post: The girl named Ana ❤️

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti ovako predivnom i informativnom komentaru, nadam se da cemo svi posetiti ova mesta sa liste i iz ovog posta.Hvala ti puno♥

      Избриши

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com